top of page
Wat is holistisch tekenen?

Wat is holistisch tekenen?

Uiteraard staat het plezier in tekenen voorop, maar daarnaast heeft holistisch tekenen nét wat extra's: Je tekent namelijk niet alleen met je handen, maar ook je hart en je hoofd worden bij het thema betrokken. Hierdoor leer je de taal van je hart spreken. Het gaat er niet om dat je alles perfect tekent, maar om datgene wat het tekenen met je doet! Door te tekenen krijg je rust en zelfvertrouwen. Daarnaast laat een tekening ook zien hoe je je voelt. Je tekening is een plattegrond van jouw hele ZIJN. Een spiegel van je ziel. Een holistisch tekendocent helpt jou door middel van specifieke tekenopdrachten je zelfhelend vermogen aan te spreken.

Hoe?

Ieder van ons heeft een onbewust gebied, waarin belangrijke informatie over onszelf ligt opgeslagen. Deze ‘plek’ noemen we ons ‘slimme onderbewuste.’ In een holistische tekenles geef ik jou technieken en opdrachten waarbij je je hoofd, hart en handen gaat gebruiken. Hierdoor wordt belangrijke informatie zichtbaar in jouw tekening, die in jouw slimme onderbewuste ligt opgeslagen. Aan het einde van de les bespreken we samen wat jouw tekening je wil laten zien. Je ontdekt hierdoor niet alleen wat jouw kracht is en waar je kwaliteiten liggen, maar ook datgene waar nog wat aandacht naartoe mag gaan.

 

Door te tekenen groei je, ontwikkel je, en verwerk je.

Tekentaal

Tekentaal

Sinds de oertijd maken de mensen al tekens: op rotsen, kleding, voorwerpen, lichaamsdelen enzovoort. Tekenen is een natuurlijke manier om te laten zien wat er innerlijk in je leeft.

Een beeld is datgene wat je zichtbaar hebt gemaakt.

(zoals een tekening, schildering, collage, boetseerwerk, enz.) 

 

In mijn tekenlessen geef ik je opdrachten waardoor je onbewust in beeld brengt wat er innerlijk bij je leeft. Daarna help ik je om te voelen wat die beelden met je doen. Zo kom je, door te tekenen, steeds een stukje dichter bij jezelf.

Laat los

Laat los ...

In mijn lessen gaat het niet om goed of fout,

maar om de beleving:

Wat doet het tekenen met jou?

Waar word jij gelukkig van?

Ik wil je laten ervaren dat iedereen kan tekenen.

Niks is verkeerd. Het gaat er namelijk om dat je lekker tekent.

Je tekent vanuit je innerlijke behoefte.

Waardoor je creativiteit kan ontwikkelen, en je zelfvertrouwen groeit.

Durf alle oordelen los te laten, want alles wat je tekent heeft

betekenis

IMG_3446.jpeg

Over holistisch tekenen

Uiteraard staat het plezier in tekenen voorop, maar daarnaast heeft holistisch tekenen nét wat extra's: Je tekent namelijk niet alleen met je handen, maar ook je hart en je hoofd worden bij het thema betrokken. Hierdoor leer je de taal van je hart spreken.

 

Het gaat er niet om dat je alles perfect tekent, maar om datgene wat het tekenen met je doet! Door te tekenen krijg je rust en zelfvertrouwen. Daarnaast laat een tekening ook zien hoe je je voelt. Je tekening is een plattegrond van jouw hele ZIJN. Een spiegel van je ziel. Een holistisch tekendocent helpt jou door middel van specifieke tekenopdrachten je zelfhelend vermogen aan te spreken.

bottom of page